woensdag 11 maart 2009

Eén, twee, drie GO!

Op 3 maart 2009 zijn de activiteiten van Stad op Stelten-aKWAmarijn van start gegaan.

Basisschool De Zuidwester heeft haar PC-lokaal ter beschikking gesteld aan BSO de Vlinderberg (Kinderstad) om de workshopserie gamemaker te realiseren. Enthousiast gingen de kinderen van de Vlinderberg aan de slag onder begeleiding van mediadocent Elwin Levels. Een stukje geschiedenis van het gamen mocht uiteraard niet ontbreken!




Een dag later hadden ook de meiden van
Jongerenwerk Twern-Zuid onder begeleiding van fotografe Claudia den Boer de aftrap voor hun digitale fotosoap. Bibliotheek Tilburg Centrum heeft, om de meiden te laten inleven in het thema 'Tilburg, van textielstad naar moderne indrustiestad', voor een kleine collectie boeken. Via de boeken en het thema zagen de meiden vroeger-nu in tekst en foto's. De komende weken slaan ze zelf aan het fotograferen en bewerken ze hun foto's tot een digitale soap met de wijk St. Anna als onderwerp.
Stad op stelten is ontwikkeld door Bibliotheek Midden-Brabant en koppelt binnen- en buitenschools leren aan leesbevordering, cultuureducatie en mediawijsheid. Brede School Tilburg is projecteigenaar, Bibliotheek Midden-Brabant is concepteigenaar.

Geen opmerkingen: